Waarde oud goud

De goudwaarde is de laatste tijd enorm gestegen. Datzelfde geldt voor de waarde oud goud. Indien u nog oude sieraden of andere gouden voorwerpen thuis heeft liggen, is het nu de geschikte tijd om deze te verkopen. De waarde oud goud is nog nooit zo hoog geweest.

U kunt alle gouden voorwerpen inleveren; kapotte sierraden, oude gouden tanden of kiezen, bestek enzovoort.

U kunt uw goud inleveren bij een juwelier, maar ook bij online bedrijven waar u uw goud per post kunt insturen. Het zal u nog verbazen hoeveel waarde oud goud heeft en hoeveel u kunt verdienen als u uw goud inlevert. Het kan wel de moeite lonen om eerst rond te kijken wie er het meeste waar voor uw goud biedt. Bovendien is het slim om eerst meer te weten van de waarde oud goud van de spullen die u heeft. Stel daarvoor eerst vast hoeveel karaat het goud is. Weeg uw goud en kijk hoeveel de dagwaarde is per karaat. Op het goud staat een nummer gedrukt die de hoeveelheid karaat aangeeft: 585 =14 karaat, 750=18k., 833=20k, 916=22k. en 1000=24k.

Als u uw oude goud gaat aanbieden bij een juwelier moet u er overigens wel rekening mee houden dat deze verplicht is om uw legitimatie te vragen.