Goud waarde per gram

De goudkoers wordt in de financiële wereld uitgedrukt in dollars per ons, een troy ounce wel te verstaan, en die komt ongeveer overeen met 31 gram. De goud waarde per gram schommelt op de beurzen, maar is in stijgende lijn. Op diverse websites kunt u de actuele goudprijs opzoeken. Op het moment ligt de goud waarde per gram rond de 40 euro. Omdat de goudprijs stijgt, en in vergelijking met andere investeringsmiddelen veel zekerheid biedt, is het interessant om in goud te investeren of zelfs te beleggen. Dat wordt dan ook op steeds grotere schaal gedaan.

De andere kant van de medaille is dat veel particulieren de kans krijgen om oud goud in leveren bij handelaars en daarvoor de goud waarde per gram uitgekeerd krijgen. Veel mensen zitten door de crisis behoorlijk wat krapper bij kas, en kunnen op die manier mooi hun huishoudpot aanvullen.

Goud waarde per gram, vooruitzichten

De verwachting is dat de goudprijs blijft stijgen. De inflatie blijft doorgaan, doordat overheden geld bijdrukken om het begrotingsgat te dichten. Daar komt bij dat de goudproductie alleen maar daalt. Dat, naast de stijgende vraag naar goud, zorgt voor een hogere goudprijs. Een goede investering voor de toekomst dus.